Strumicka eparhija: Aktuelno
 
 
 
 
 
Крст на Велјушкиот манастир
Колективни несвесни гревовни шеми (16.12.2017 09:56)



„Да благоволи Господ во најскоро време да бидеме во единство, кое е посакувано од сите, и во благодатно евхаристиско општење“ (11.12.2017 15:18)



Сомнеж (09.12.2017 12:56)



Тоа што си го приготвил, кому ќе остане? (02.12.2017 10:07)



Кога ќе се вратам... (25.11.2017 09:58)



Премиерот на Р. Бугарија и премиерот на Р. Македонија во посета на Водочкиот манастир (23.11.2017 15:55)



Како да ја зачуваме Божјата благодат во нас (18.11.2017 11:13)



Скриена демонизираност (11.11.2017 10:25)



Бдение и произведување во архимандритски чин (10.11.2017 17:00)



Послушанието е премин од противприроден во природен начин на живот (04.11.2017 10:20)



Педагошки однос (28.10.2017 09:47)



„Мајка Црква“ (21.10.2017 08:51)



Злото внатре во нас, самите нас нѐ разградува (14.10.2017 09:10)



„Ловци на луѓе“ (07.10.2017 09:56)



Жената Хананејка (30.09.2017 09:00)



За оној што „нема“ (23.09.2017 10:45)



Неразделна љубов (16.09.2017 09:21)



Поканетите на свадба (09.09.2017 08:29)



Лажните лозари (02.09.2017 09:15)



Последна надеж за спасение (27.08.2017 09:42)



Сето тоа... не сум го запазил од младини (26.08.2017 08:50)



Царството небесно прилега... на простување (19.08.2017 10:31)



Овој род се истерува... само со благодат Божја (12.08.2017 10:59)



Разлика помеѓу Божјо и демонско чудо (05.08.2017 09:22)



Давање и кога се нема доволно за себе – основа за Божјо чудо (29.07.2017 09:45)



Прогледување на духовно слепите (22.07.2017 13:00)



Фатени од гревот (16.07.2017 10:53)



Апостолско преемство, или старозаветно? (11.07.2017 09:51)



Пастирски пристап или поистоветување? (08.07.2017 11:48)



Рускиот Амбасадор во посета на манастирот во Водоча (05.07.2017 16:59)



Господи, кажи само збор! (01.07.2017 15:00)



Астерфест во Вељуса (29.06.2017 12:14)



Фестивал на источно црковно пеење во Струмица (27.06.2017 16:54)



Духовен разум (24.06.2017 15:01)



„Ловец на луѓе“ (17.06.2017 10:28)



Американскиот Амбасадор во посета на Водочкиот манастир (15.06.2017 12:34)



Недела на сите светии (10.06.2017 13:30)



Педесетница – Литургија и надвор од Литургијата (03.06.2017 14:46)



Светителот на нашето време (27.05.2017 15:56)



Вознесение или превознесување? (24.05.2017 14:05)



Недела на слепиот (20.05.2017 15:00)



Жената Самарјанка (13.05.2017 11:42)



Немам човек (06.05.2017 16:17)



Опит (29.04.2017 15:00)



Радувајте се! (22.04.2017 15:00)



Во суштината на нештата (14.04.2017 15:00)



Љубовен одговор на човечкото зло (12.04.2017 15:00)



Цветници (08.04.2017 15:00)



Благовести (06.04.2017 15:00)



Недела на света Марија Египетска (01.04.2017 15:00)



Недела на свети Јован Лествичник (25.03.2017 16:01)



Црквата е должна да има мислење за сѐ што е поврзано со земјата и народот? (18.03.2017 16:00)



Акатист и Молебен канон кон Пресвета Богородица „Брзопослушничка“ (14.03.2017 18:43)



Недела на свети Григориј Палама во Струмица (13.03.2017 19:08)



Едноставни совети за умно-срдечната молитва (11.03.2017 17:00)



Недела на Православието (04.03.2017 17:00)



За епископите (25.02.2017 17:36)



Различности (18.02.2017 17:02)



Лага (11.02.2017 21:02)



Цело и дел (04.02.2017 17:00)



Излегоа од печат „Житијата на Светиите“ за месец август (03.02.2017 23:55)



Должностите на монасите (28.01.2017 17:00)



Потсетник за Богојавление (18.01.2017 17:14)



Голем Богојавленски водосвет на Водочката река (18.01.2017 17:04)



Христијанство на дело (14.01.2017 17:00)



Децата од веронаука го чествуваат споменот на свети Василиј Велики во Водоча (14.01.2017 12:28)



Манастирски разговор за молитвата на срцето (08.01.2017 11:21)



Рождество Христово (06.01.2017 17:00)



Потсетник (05.01.2017 13:45)