Божествена Литургија во црквата „Христос Спасител“ во Дидимотихо, Р. Грција
 
 
 
 
 

Божествена Литургија во црквата „Христос Спасител“ во Дидимотихо, Р. Грција (04.06.2023 21:04)

Денес, на празникот на Слегувањето на Светиот Дух врз апостолите, Митрополитот Адријанополски г. Амфилохиј отслужи Божествена Литургија во сослужение на Митрополитот Струмички г. Наум и Митрополитот на Орестијада, Дидимотихо и Суфли г. Дамаскин, во црквата „Христос Спасител“ во Дидимотихо, Р. Грција.