Велик петок
 
 
 
 
 

Велик петок (13.04.2023 09:49)

На Велик петок, во манастирот „Светите Петнаесет Тивериополски свештеномаченици“, во Струмица, викарниот Епископ Јаков Стобиски отслужи служба на која беа прочитани Дванаесетте Евангелија, т.е. дванаесет извадоци за страдањата на нашиот Господ Исус Христос. После петтото Евангелие беше изнесен Крстот, на којшто се поклонија присутните верни.