Вечерна служба за празникот на свети Василиј Велики во Струмица
 
 
 
 
 

Вечерна служба за празникот на свети Василиј Велики во Струмица (13.01.2023 09:18)

Викарниот Епископ г. Јаков Стобиски отслужи празнична Вечерна служба во чест и спомен на светиот Василиј Велики во соборната црква „Светите Кирил и Методиј“, во Струмица.

Светите мошти на Светителот беа изнесени за целив и поклонение на верниот народ.

Владиката на присутните им подели лепчиња во кои имаше сребрена паричка со ликот на свети Василиј за сите луѓе.