Дванаесет страдални евангелија
 
 
 
 
 

Дванаесет страдални евангелија (30.04.2021 12:36)

На Велик петок, во црквата „Светите Методиј и Кирил“, во Струмица, викарниот Епископ Јаков Стобиски отслужи служба на која беа прочитани Дванаесетте Евангелија, т.е. дванаесет извадоци за страдањата на нашиот Господ Исус Христос. После петтото Евангелие беше изнесен Крстот, на којшто се поклонија присутните верни.