Астерфест во Вељуса
 
 
 
 
 

Астерфест во Вељуса (29.06.2017 12:14)

На 27 мај 2017 година, со благослов на Митрополитот Струмички г. Наум, во манастирот „Пресвета Богородица Елеуса“ во с. Велјуса, во рамките на 13-от меѓународен филмски фестивал „Астерфест“ во Струмица, беа одржани „Астер и Тивериополски беседи“ во чест на лауреатите Џеки Шепард (Велика Британија) и Коле Ангеловски. Средбата започна со обраќањето на основачот на оваа интернационална филмска манифестација режисерот Горан Тренчовски.