Вечерна богослужба во Струмица
 
 
 
 
 

Вечерна богослужба во Струмица (13.01.2019 10:11)

На 13 јануари 2019 година, викарниот Епископ г. Јаков Полјански отслужи Вечерна богослужба во црквата „Светите Методиј и Кирил“, во Струмица, на која беа изнесени дел од моштите на свети Василиј Велики.

Моштите на овој велик столб на Православието секоја година се изнесуваат за поклонение на верните на денот пред Господовиот празник Обрезание и денот на неговото чествување.