Излезе од печат новото издание на книгата „Христос победува“
 
 
 
 
 

Излезе од печат новото издание на книгата „Христос победува“ (19.10.2018 19:11)

Неодамна, со благослов на Митрополитот г. Наум излезе од печат најновото издание на книгата „Христос победува“, во издание на црквата „Свети Григориј Палама и свети Димитриј Мироточив“, Струмица. Книгата ја подготви и уреди протопрезвитер Боро Милчев, а преводот го направи м-р Данче Милчева.

 

Зашто, вистина, ви велам, ако имате вера колку синапово зрно, ќе ѝ речете ли на оваа планина: „Премести се одовде таму?“ и таа ќе се премести, и ништо нема да биде за вас неможно (Мат. 17, 20).