Послание на светиот апостол Павле до Галатјаните
 

 

Послание на светиот апостол Павле до Галатјаните

Календар, житија, пости
Почеток
 

5:22-26;6:1-2

22. А плодот на Духот е: љубовта, радоста, мирот, долготрпеливоста, добротата, милосрдноста, верата,
23. кротоста, воздржливоста. Против такви нема закон.
24. Оние, пак, кои се Христови, го распнаа телото свое со страстите свои и похотите.
25. Ако живееме со Дух, по Духот сме должни и да постапуваме.
26. Да не бараме лажна слава, еден друг да не предизвикуваме, еден на друг да не завидуваме.
1. Браќа, и да падне човек во некаков грев, вие духовните поправајте го таков со духот на кротоста, пазејќи се и вие да не бидете искушани.
2. Поднесувајте ги тешкотиите еден на друг, и исполнувајте го така законот Христов.